…napok és képek

(HU / EN) Hétfő / Monday

(

🇺🇸⤵️ < Scroll down for the ENGLISH version >

🇭🇺 Megint egy új hétfő, új kihívások. És igen, még mindig ez a kedvenc napom a héten.

A privát és szabadidős tevékenységeket (amik jellemzően teljesen megegyeznek a hétköznapi munkámmal, de legalábbis szintén masszívan IT vonatkozású témákról van szó) kicsit félretéve, ma a munkáé a főszerep. Habár manapság már csak a startupom miatt és hobbiként programozok, így se mindegy, milyen fejlesztőkörnyezetet, IDE-t használok. Jelszavaink ugyebár – magas kódminőség és komfort, haha!

Vajon nektek melyik a kedvencetek? Ez itt nem fog kiderülni, mert nincs hozzászólási lehetőség – esetleg Instán. Nekem a JetBrains WebStorm és a Microsoft Visual Studio Code jött be a legjobban, mind HTML/CSS, mind pedig JavaScript esetén.

Imádom az integrált verziókezelést (esetemben Git), debuggert, unit test runnereket (Karma, Mocha, Jest), statikus kódelemzőt stb.

Vicces, hogy amikor – úgy nagyjából tizennégy évesen – elkezdtem programozni, a Notepad++ és maga a böngésző volt számomra a fejlesztői környezet. Ma pedig annyi csillivilli, új cuccot és keretrendszert dobnak piacra minden áldott nap, hogy még azt az egy-kettőt is nehéz jól megválasztani, ami épp kell neked, és persze a legjobban illeszkedik a projekthez, amihez használni akarod.

És igen, ezen a ponton jutottunk el oda, hogy ami csodás ebben a szakmában, az egyúttal az egyik nagy nehézsége is; a web állandóan változik, ha pedig ezzel lépést akarsz tartani, minden reggel úgy kell felkelned, hogy készen állsz tanulni és alkalmazkodni az új vizek új szeleihez.

De sebaj, ne aggódjunk, pláne ne essünk pánikba, és mindig legyen nálunk törölköző!

És persze lehetőleg szeresd te is annyira ezt az őrült és egyben csodás tech világot, mint amennyire én imádom. Így nem jöhet olyan nehézség, ami megállíthatna, maximum csak lassítani fog, de úgyis megoldod – és abból is tanulsz.

42!
EOF

< ENGLISH >

🇺🇸 Here we are. Another Monday, new challenges are on horizon. Now I have to step back from my personal and hobby projects for a while and get back to work and my daily duties.

Nowadays I write code only for my startup and for fun, but I still think that using the right IDE is vital for producing and maintaining high quality code and for your own comfort of course. My faves are JetBrains WebStorm and Microsoft Visual Studio Code — not only for JavaScript but also for HTML/CSS.

I just simply love the integrated VCS (I ❤️ Git), debugger, unit test runners (Karma, Mocha, Jest), static code analyzer etc.

And haha! It’s so funny that when I started to write code (around 14…) I used Notepad++ and the browser itself, that’s it. Now we have so many fancy new dev tools that it makes harder to even pick one or two that fits your needs.

And yes, the best and worst thing about being a web developer is that the web is constantly changing. While this is exciting it also means that as a web developer, you must always be proactive in learning new techniques or programming languages, adapting to changes, and be willing and eager to accept new challenges.

But no worries, don’t panic and always carry your towel! And please love this crazy and fantastic tech world just as much as I do!

42!
EOF

Írta: Szilvia512
…napok és képek

Szilvia512

Egy, a hétfőket hivatalból szerető, szkeptikus jogász-kocka. Aki egyébként nő. És szeret egészségesen élni. Meg futni is. Nagyon.

Insta

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Más blogok

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategóriák

Címkefelhő