…napok és képek

Kínzó kérdések

K

…avagy hardcore szociotrip a kerületi rendelőben.

Miért van az, hogy rántotthús alaprajzú kis hazánk lakossága többnyire savanyú, uborkaképű népség? Borzalmasan ítélkezően, genyán és rosszkedvűen bírnak nézni az ember lányára, a legtöbbször, akármilyen kedves tekintettel pásztázod őket.

A fenti jellemzés elsősorban a későnegyvenes, ötvenes, hatvanas és hatvanpluszos generáció tagjaira igaz. Valamiért ők rendkívül befurcsultak ilyen tekintetben, és nem nagyon találják – a jelek szerint – az örömöt az életben, ezért mindenkit utálnak, vagy legalábbis úgy tesznek. Nem csak az orvosi váróban, hanem random helyszíneken, az utcán is.

Feltételezem, hogy ez nem (csak) az ő hibájuk, hanem a társadalom hatása is vastagon benne van a jelenségben.

Én gyakorlatilag mindig mosolygok, mindenkire. Miért ne tenném? Az élet szép, egyszeri, megismételhetetlen és nem túl hosszú, kár lenne rossz hangulatban eltölteni.

A többség szerencsére ettől – a mosolytól – savanyúuborkából vidámabb cukkinivé változik, de van a kisebbség, akit az efféle “olcsó trükkök” nem hatnak meg, és még inkább gyanakodva kezdenek méregetni, fürkészve, hogy mégis mit mosolygok én itt, az egész felettébb gyanús, úgyhogy biztos rosszban sántikálok.

Nem, csak jó a kedvem. Mondjuk.

Gyerekek, fel a fejjel, nem mindenki akar rosszat! Egy mosoly általában mindenkinek szebbé teszi a napját, tessék elfogadni! Nem utálkozni kell, hanem elfoglalni magunkat jó és hasznos dolgokkal; akkor aztán nem marad idő arra, hogy az ember rosszkedvű, bánatos faszfej legyen. Hungeráj nem a legjobb hely, ez tény, de azért nem is olyan rossz, itt is lehet jókedvűen létezni.

Azt bárhol lehet, oké?

Amúgy meg imádom Émile Ajartól az Előttem az életet. Ülök – a savanyúképűek között – a körzeti orvosnál, a csodás rendelőben, és olvasgatok. Szeretem minden egyes mondatát! Például ezt, itt:

Nem tudom, miért pikkeltem rá, de azt hiszem, azért, mert már kilenc- vagy tízéves voltam, és már nekem is kellett valaki, akit utálhatok.

Írta: Szilvia512
…napok és képek

Szilvia512

Egy, a hétfőket hivatalból szerető, szkeptikus jogász-kocka. Aki egyébként nő. És szeret egészségesen élni. Meg futni is. Nagyon.

Insta

Instagram has returned invalid data.

Más blogok

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategóriák

Címkefelhő