…napok és képek

Csütörtök van

C

Süt a nap Budapesten, ami a magamfajta napfény-függőknek garantálja a vidám reggelt. Mizu?

Tudtátok, hogy 1863-ban ezen a napon indult el a londoni földalatti vasút? Nem baj, én sem. Egyébként boldog névnapot minden Melániának. Például Melánia Trámpnak.

Boldog névnapot, Trámpné! (Szegénynek milyen férje van már, hát legalább egy rendes névnapja hadd legyen itt, Hungerájban. Így.)

Mit meséljek? Fáj a hasam, ráz a hideg, és kimaxoltam mára a különcködést is, amikor reggel délelőtt, munkába menet megmásztam az álló mozgólépcsőt, mert agresszív és ingerült vagyok, tehát nem bírtam kivárni, amíg a totyogó-baszongó tömeg kitalálja, merre indul, egyáltalán elindul-e.

Igen, természetesen mire felértem, kiköptem még a vesémet is, de legalább megvolt a tízórai sport, illetve a napi “hogyan tűnjünk gyökérnek” projekt is pipa.

Az ebéd egyébként pad thai volt, csirkével, ananásszal, húsz perc várakozással.

A folytatásban eszeveszett sok meló következik, más izgalom nem várható, kivéve persze az esti hóbancsúszást, de erre majd mindjárt kitérek.

A tegnapi nap fénypontja ugyanis egyértelműen a szánkózás seggcsúszkázás volt. Leszámítva, hogy alaposan lezúztam magam itt-ott. Ez persze nem szegte kedvemet, megyek ma is!

Ugye az van, hogy a seggcsúszka kicsit más fizikával bír, mint a standard, oldszkúl szánkó (ahogy a Nagyi mondta, “ródli”), ami a két szép kis talpán csúszik, mint az álom. A seggcsúszka (ez terminusz teknikusz) ezzel szemben egy műanyag tepsi, amibe becses hátsódat belehelyezed, majd simán lesiklasz a domboldalon – gondolod te.

Seggcsúszka, e.

A valóság viszont az, hogy irtózatos-dögletes-halálos sebességre gyorsulsz, leesnek menet közben a szemöldökeid a menetszéltől, pörögni kezdesz, mint egy felborult cserebogár a jeges bobpályán, kapálózol a lábaiddal, mert elsőre totálisan bepánikolsz, majd vagy háttal végződik a kaland, és reménykedsz, hogy mögötted nem a jó öreg tabáni tölgyfa van, vagy valahol háromnegyed úton kiborulsz a plasztiklavórból, és akkorát zakózol, hogy még a füled is leszakad.

Én legalábbis ilyen tehetséges vagyok.

A kommandó

A tegnapi élményródlizás leltárja:

  1. Félbe (keresztbe) tört köröm
  2. Érpattanás (és véraláfutás) az egyik ujjamon
  3. Lezúzott térd (Flector + fekete nadálytő kezelést igénylő sérülésnek bizonyult)
  4. Szuper élmény – állati jó volt.

Zárómérleg – Imádtam, ismétlés ma.

Írta: Szilvia512
…napok és képek

Szilvia512

Egy, a hétfőket hivatalból szerető, szkeptikus jogász-kocka. Aki egyébként nő. És szeret egészségesen élni. Meg futni is. Nagyon.

Insta

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Más blogok

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategóriák

Címkefelhő